Curaçao

Curaçao is het middelste en tevens grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden, die ook bekend staan als de ABC-eilanden. Het eiland wordt door een zeestrook van ongeveer 60 kilometer breedte gescheiden van het Zuidamerikaanse vasteland. De maximale lengte bedraagt ongeveer 61 kilometer en de breedte varieert van 5 kilometer in het midden tot maximaal 14 kilometer. De totale oppervlakte bedraagt circa 444 vierkante kilometer.

Klimaat

Op Curaçao schijnt altijd de zon en het is altijd zomer. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,8 graden Celsius en er waait altijd een verkoelend werkende passaatwind vanuit het oosten en noordoosten. Er is weinig verschil in temperatuur tussen dag en nacht en het temperatuurverschil tussen zomer en winter is slechts 3,6 graden. Het hoogseizoen loopt van begin december tot eind april, maar het hele jaar door is Curacao warm en zonnig. De meeste regen valt meestal in de vorm van korte hevige buien in oktober, november en december.

Drinkwater

Het drinkwater op Curacao is van uitstekende kwaliteit. Men beschikt over moderne installaties waarmee zeewater gezuiverd wordt. Het water is zachter dan we in Nederland gewend zijn en zelfs van een betere kwaliteit.

Autorijden

Er wordt op Curaçao rechts gereden en men gebruikt internationale verkeersborden. In steden bedraagt de maximale snelheid 40 km/u en erbuiten 60 km/u De wegen zijn over het algmeen geasfalteerd en goed berijdbaar. Bij vochtig weer extra oppassen want olieresten en stof maken de wegen dan extra glad. Verder geldt dat verharde rechtdoorgaande wegen voorrang hebben.

Stranden

Curaçao heeft een groot aantal baaien met kleine strandjes die zeer aantrekkelijk zijn. Hieronder een overzicht van de mooiste strandjes: Blaauwbaai, Cas Abou, Grote Knip, Playa Kalki, Playa Jeremi, Playa Lagun, Playa Portomarie, Daai Booibaai en Vaersenbaai. Op Jan Thielbaai en Mambo beach vindt u de drukke en aangelegde stranden, vooral op zondag zijn deze erg druk.

Meer info over Curaçao kunt u vinden op www.vakantie-curacao.nl

 
© JhdeVos 2007 - 2022       Improved by Manieu